Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πρώτα φοράμε τις μάσκες

Όσοι ταξιδεύετε με αεροπλάνο, προσέξτε κάποια πραγματάκια. Είναι σημαντικά για τη ζωή σας.

Η μέγιστη γοητεία

Στα 40 λειτουργεί χρονοκόφτης. Έχει φροντίσει γι' αυτό ο κατασκευαστής.
Πολλές γυναίκες επεμβαίνουν και απενεργοποιούν τον κόφτη. Μέγιστο σφάλμα. Συμφωνεί και ο Dior.

Κάποτε στη Δύση

Στην Άγρια Δύση έγραφαν πιασάρικες ατάκες στην είσοδο των πόλεων, για να σπάνε τον τσαμπουκά των νεόφερτων, που δεν ήξερες και τι ρόλο παίζουν. Δίνονται τα παρακάτω παραδείγματα.

Φωτοβαρύτητα

Πρόκειται για μια τοπική διατάραξη που φαίνεται να εμφανίζει το πεδίο βαρύτητας, όταν περισσότερες από μία γυναίκες ποζάρουν για φωτογραφία.
Η προσπάθειες ερμηνείας του φαινομένου με βάση τις εξισώσεις της Γενικής Σχετικότητας δεν έχουν δώσει αποτελέσματα. Ερευνώνται τα αίτια του φαινομένου, καθώς και η αναλυτική του περιγραφή.

Όσο ζεις


Ο καναπές


Είναι επικίνδυνο

Είναι γεμάτη κινδύνους η ζωή, γι' αυτό κι έχει ενδιαφέρον. Αλλιώς δεν θ' άξιζε τον κόπο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να διασχίζουμε το δρόμο αγέρωχοι, χωρίς να κοιτάμε αν έρχονται αυτοκίνητα. Καλό είναι να φροντίζουμε για την ασφάλειά μας, όσο γίνεται. Μπορούμε να πάρουμε κάποια μέτρα για ν' αποφύγουμε το ατύχημα (ενεργητική ασφάλεια) και κάποια άλλα για να ελαφρύνουμε τις επιπτώσεις, αν - παρ' όλες τις προφυλάξεις - το ατύχημα συμβεί (παθητική ασφάλεια).
Στην προκειμένη περίπτωση, ένα αποτελεσματικό μέτρο ενεργητικής ασφάλειας είναι το να φροντίζεις συστηματικά να μένεις μακριά από γυναίκες που σε καταλαβαίνουν πλήρως. Μέτρα παθητικής ασφάλειας, για τον συγκεκριμένο κίνδυνο, δεν υφίστανται. Απ' όσο τουλάχιστο γνωρίζω.

Πάντα περήφανα

Πώς μπορείς να πεθάνεις περήφανα σε μια "ευημερούσα δημοκρατία" σαν τη δικιά μας; Μόνο έναν τρόπο βλέπω. Είναι δύσκολος. Αλλά δεν υπήρξαν και ποτέ εύκολες υποθέσεις το να ζεις και το να πεθαίνεις περήφανα.

Δεν θα του ξαναμιλήσω

Δεν ξέρω αν αναφέρεται στην άλλη ζωή, την μετά θάνατο, ή μιλάει για την επόμενη, την μετά την ανάσταση. Αλλά μπορεί και να εννοεί ότι, απ' τη στιγμή που θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια, το τι θα γίνει πίσω τον αφήνει παντελώς αδιάφορο. Μάλλον αυτό το τελευταίο.

Ήταν κουρασμένος ο Θεός

Η κούραση είναι η μητέρα πολλών και - πολλές φορές - μεγάλων σφαλμάτων και παρεξηγήσεων. Όταν το μυαλό είναι κουρασμένο, η κρίση δεν λειτουργεί όπως θα 'πρεπε. Συνήθως εργαζόμαστε εντατικά, προετοιμάζοντας μια τελική κίνηση μεγάλης σημασίας. Αν όμως η προετοιμασία - όσο καλή κι αν είναι - μας έχει κουράσει, τότε η τελική κίνηση ενδέχεται να μην έχει την επιτυχία που θα θέλαμε. Ίσως ο δημιουργός θα έπρεπε να φύγει λίγες μέρες για διακοπές, να καθαρίσει το μυαλό του και μετά να επανέλθει και να επιχειρήσει την τελική κίνηση. Τη δημιουργία του ανθρώπου. Ίσως έτσι να πετύχαινε κάτι καλύτερο απ' αυτό που ξέρουμε. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι ο άνθρωπος ήταν η τελική του κίνηση;

Τι είναι ο χρόνος;

Οι αναμνήσεις είναι ο χρόνος που πέρασε, οι επιθυμίες αυτός που θα έρθει. Ακριβώς ανάμεσα βρίσκεται ο άνθρωπος. Κι όσο αυξάνονται οι αναμνήσεις, τόσο λιγοστεύουν οι επιθυμίες. Ώσπου να μείνουν μόνο αναμνήσεις. Και τέλος.

Δεν τους νοιάζει τι λες

Τα μισά απ' όσα διαβάζουμε στο περίφημο internet είναι από υπερβολικά μέχρι ψέματα. Ουδόλως μας ενοχλεί, αρκεί να είναι διασκεδαστικά και να συμφωνούν με τις ιδεοληψίες και τις αισθητικές μας αντιλήψεις. Άλλωστε, τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα; Όλα σχετικά είναι, το είπε κι ο Einstein. Αυτό το τελευταίο μη το πιστέψετε, δεν είπε τέτοια μαλακία ο μεγάλος.

Ο σκοπός του πολέμου

Αυτός που είπε ότι είναι γλυκός ο θάνατος για την πατρίδα, προφανώς ήταν ζωντανός όταν το είπε. Δεν υπάρχει γλυκός θάνατος. Για να ακριβολογούμε, δεν έχει καμία γεύση ο θάνατος. Μόνο στη ζωή θα βρεις όλες τις γεύσεις. Μία απ' αυτές είναι και η γεύση του πολέμου. Και δεν μπορεί να είναι καθόλου ευχάριστη. Ίσως μόνο για επικίνδυνους ψυχοπαθείς. Οι οποίοι συνήθως δεν πολεμούν, στέλνουν άλλους να δοκιμάσουν τη γεύση από κοντά.

Θυμωμένη γυναίκα


Αλλά μ' αρέσουν


Τι είναι ο σοσιαλισμός;


Πότε;


Once upon a time in the West


Όταν ο αντίπαλος δεν παίζεται


Όταν είσαι δάσκαλος


Ποιος αγοράζει ΔΕΚΟ με χρέη;


Δεν τίθεται θέμα

Μπορείτε να καταλάβετε τι δεν καταλάβαινε το παλικάρι;

Χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, δεν πάμε πουθενά


Γιατί γελάτε;


Για μια χούφτα δολάρια

Ο ένας πέθανε για να ζήσουμε, οι άλλοι μάς πέθαναν για να ζήσουν αυτοί καλά και τα παιδάκια τους ακόμα καλύτερα. Η πατρίς ευγνωμονούσα υποκλίνεται και φασκελώνει.

Ζωντανή απόδειξη

Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δεχθώ ως ορθή την άποψη της κυρίας Hilton.

Αγάπη και sex