Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος


Ποια ισότητα;

Τι διάολο είναι αυτή η "ισότητα"; Τι ακριβώς σημαίνει; Δεν εννοώ στη θεωρία, για την πράξη μιλάω. Όσοι είναι από κάτω φωνάζουν για ισότητα. Οι ίδιοι, μόλις βρεθούν από πάνω, παθαίνουν αμνησία και αλαλία. Ας το πάρουμε χαμπάρι, για να γίνεις αρχηγός πρέπει να βγάλεις απ' τη μέση τον αρχηγό. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι υπάρχει Θεός. Τότε μόνο έχει νόημα να μιλάμε για ηθική, και σ' αυτή την ηθική να εντάξουμε και την έννοια της ισότητας. Αλλιώς, "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Χωρίς δήθεν προοδευτικές μαλακίες.

Θα τα κόψω

Δεν είναι κακό το να μην είσαι καλός σε κάτι. Είναι όμως κακό το να νομίζεις ότι είσαι καλός σε κάτι που είσαι κακός. Λέγεται έλλειψη αυτογνωσίας και αποτελεί σοβαρή αιτία διαζυγίου.

Αμάν πια

Έχει απόλυτο δίκιο ο υπουργός. Όλο λεφτά, λεφτά, και πάλι λεφτά. Αμάν πια, ζητήστε και τίποτα που δεν κοστίζει! Κάντε, για παράδειγμα, μια διαδήλωση για τα πολιτικά δικαιώματα του μεσογειακού καρχαρία κλειστής θαλάσσης! Να δείτε πώς θα συμμετάσχει μ' ενθουσιασμό σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Τι άλλο να κάνω;

Απαιτούνται μεγάλες θυσίες για τη σωτηρία της πατρίδας. Απ' όλους. Όχι μόνο απ' τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι ευτυχώς το κατάλαβε η κυβέρνηση.