Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Και πολύ κουράγιο

Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά. Δεν είναι ωραίο εκείνο που σε θαμπώνει. Ωραίο είναι εκείνο που σε κάνει να βλέπεις καθαρότερα. Δεν είναι ωραίο εκείνο που φαντάζει εξωπραγματικό, ψεύτικο, απόμακρο. Ωραίο είναι εκείνο που σε κάνει να χαμογελάς σαν παιδί, γιατί ξέρεις ότι ανήκει στο δικό σου κόσμο. Είναι ένα απ' τα δικά σου παιχνίδια.

Έχεις κάτι να πεις;

Αν έχεις κάτι να πεις, πες το δυνατά. Όσο δυνατότερα μπορείς. Μπας και το βουλώσουν εκείνοι που σου ζάλισαν τ' αυτιά, το μυαλό και την ψυχή με τα θορυβώδη τίποτε. Μπας και σταματήσουν να κοπανάνε και να καταναλώνουν άσκοπα τον αέρα που αναπνέεις. Μη φοβάσαι ότι θα θεωρηθείς αγενής. Δεν ξέρουν τι θα πει ευγένεια.

Οι ερωτήσεις και ο Pauli

Δικαιούται ο δάσκαλος να θεωρήσει μια ερώτηση χαζή; Δικαιούται ο μαθητής να κάνει χαζές ερωτήσεις; Μήπως οι δύο προηγούμενες ερωτήσεις είναι χαζές; Δεν έχω ιδέα.

Υψηλό τίμημα

Δεν θα έλεγα όχι στο νέος και ώριμος. Αν έπρεπε όμως οπωσδήποτε να διαλέξω, τότε καλύτερα νέος και ανώριμος παρά γέρος και ώριμος. Άλλωστε τι κερδίζεις με την ωριμότητα, εκτός απ' την ψευδαίσθηση ότι έμαθες κάτι παραπάνω και τη βεβαιότητα ότι πλησιάζεις προς την έξοδο;

Οι γραβάτες






Κάνει η γραβάτα τον πολιτικό; Όχι βέβαια. Καλό όμως είναι οι ασκούντες το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα να δίνουν και λίγη προσοχή στις κυρίες που ασκούν το πρώτο. Έμαθαν πολλά απ' αυτές, ας μάθουν και κάτι για την εμφάνιση.