Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τα σημάδια

Οι πληγές της ψυχής είναι βαθύτερες από εκείνες της σάρκας. Και τις κλείνει μόνο ο θάνατος. Ο μόνος γιατρός που θεραπεύει τα πάντα και για πάντα. Μην περιμένεις λοιπόν ολική αποκατάσταση για τα τραύματα της ψυχής. Πάντα θα υπάρχουν σημάδια. Μάθε να προχωράς μ' αυτά. Κι αν μπορείς να τα βάλεις να φωτίζουν κάθε καινούργιο δρόμο, τόσο το καλύτερο.

Πάντα με μέτρο

Σε όλα χρειάζεται κάποιο μέτρο. Ακόμα και στο ξενέρωμα. Τα παιδιά, οι τρελοί και οι πιωμένοι δεν λένε ψέματα. Πόσους πολιτικούς έχετε δει πιωμένους; Τα προσέχουν αυτά. Αν τους ξεφύγουν αλήθειες, ρισκάρουν ολόκληρη καριέρα.

Ξέρεις ότι μεγαλώνουν

Έτσι ήταν κι έτσι θα είναι πάντα. Η ζωή πρέπει να κάνει τη δουλειά της κι εμείς οι άνθρωποι τη δικιά μας, δηλαδή τη δικιά της. Για όσο χρόνο χρειαστεί. Το δύσκολο για τους γονείς είναι να θυμηθούν την εποχή που κι αυτοί ήτανε παιδιά με γονείς. Πρέπει όμως να θυμηθούν. Διαφορετικά δεν πρόκειται να καταλάβουν τα παιδιά τους.

Ο ξερόλας

Θα τα λύσει ο Obama τα προβλήματα. Οι δικοί μας μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις μαλακιούλες. Don't worry.

Τι είναι το παρελθόν;

Όλα αυτά -ή μερικά απ' αυτά- είναι το παρελθόν. Προσωπική υπόθεση του καθενός. Όπως ακριβώς και η ζωή, όπως ακριβώς κι ο θάνατος.

Θαυμάσιοι άνθρωποι

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπέροχοι αυτοί άνθρωποι, που δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους, οι αλλεργικοί στην εργασία, ρυθμίζουν τα εργασιακά θέματα όλων των υπολοίπων. Αποφασίζουν για τους μισθούς και τις συντάξεις και φορολογούν κατά βούληση για να καλύπτουν τις προσωπικές τους ανάγκες, που δεν είναι και λίγες.
Γνωρίζεις πολλούς πολιτικούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και πέτυχαν στη δουλειά τους; Οπωσδήποτε υπάρχουν και τέτοιοι, ελάχιστοι όμως, έτσι για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας. Δεν είναι κρίμα να δουλεύεις για να ταΐζεις άχρηστους και -πολλές φορές- επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία, ψυχική και σωματική; Κατά τα λοιπά είναι όλοι τους θαυμάσιοι άνθρωποι.