Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μόνο τότε λένε την αλήθεια


Κανένας δεν είναι εκεί

Αν κάνεις το σωστό μόνο για να σε δουν - και μόνο όταν σε βλέπουν - οι άλλοι, τότε δεν κάνεις για τίποτε άλλο εκτός απ' την πολιτική. Εκεί μπορεί να κάνεις μεγάλη καριέρα. Μην το αμελήσεις, είναι πολύ εύκολο. Ρώτα οποιονδήποτε πολιτικό. Θα σου πει ψέματα και θα ξέρεις ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Η ομορφιά

Δύσκολος ο ρόλος του συζύγου, εύκολος αυτός του εραστή. Το γνωρίζουν οι εραστές, το γνωρίζουν ακόμα καλύτερα οι σύζυγοι. Διότι κάποτε υπήρξαν εραστές. Ξεκίνησαν με εύκολους ρόλους, για να φτάσουν στον πιο δύσκολο. Αυτό λέμε εμπειρία. Μεγάλη υπόθεση η εμπειρία. Αλλά ακόμα μεγαλύτερη η ομορφιά. Μακάριοι οι σύζυγοι, που δεν εγκατέλειψαν ποτέ το ρόλο του εραστή.

Η συνήθεια

Φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα πάθουμε - αν δεν το πάθαμε ήδη - με τα μνημόνια. Έρχονται κι άλλα. Το ξέρουν το κόλπο οι διεθνείς και εγχώριες πουτάνες. Σε θάβουν σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, κι όταν συνειδητοποιείς ότι είσαι θαμμένος, διαπιστώνεις ότι είσαι πολύ βαθιά για να τινάξεις το χώμα. Και πολύ στριμωγμένος για ν' απλώσεις το χέρι για το τουφέκι. Αν είναι ακόμα στη θέση του.