Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Να χαλαρώσουν

Οι σκύλος ίσως δεν μπορεί να το καταλάβει, ο άντρας όμως είναι υποχρεωμένος. Για να βοηθήσει και το σκύλο να το ξεπεράσει. Διότι η φύση δεν ρωτάει κανέναν αν συμφωνεί με τα σχέδιά της. Απλά τα εφαρμόζει. Κι εκείνοι που μπορούν να τα δεχτούν, μπορούν να περάσουν καλά μαζί της. Οι άλλοι θα ζοριστούν χωρίς λόγο.

Είναι αμαρτία

Διαφωνήστε όσο θέλετε με τους άλλους και πιστέψτε ό,τι θέλετε για τους άλλους. Αλλά προσέξτε τι λέτε και τι κάνετε. Δεν είστε οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη. Δεν υπάρχουν τέτοιοι εκπρόσωποι. Είναι πολύ εύκολο να τορπιλίσετε τον αυτοσεβασμό ενός ανθρώπου, όπως κι εκείνος τον δικό σας. Αλλά δεν κερδίζει κανένας τίποτε απ' αυτό. Κι αν πράγματι πιστεύετε ότι υπονομεύοντας τον αυτοσεβασμό του άλλου θα κερδίσετε πόντους, ψάξτε για ψυχολόγο. Και να 'ναι και καλός.

Το παράδοξο του ψεύτη

Αν πράγματι είναι ψεύτης, τότε η δήλωση είναι ψευδής, επομένως δεν είναι ψεύτης. Αν δεν είναι ψεύτης, τότε η δήλωση είναι αληθής, επομένως είναι ψεύτης. Όπως και να το δεις, ο γάτος είναι ταυτόχρονα ειλικρινής και ψεύτης. Παράδοξο; Είναι πρόβλημα λογικής, έχει απασχολήσει πολλούς κι έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες.
Η ουσία είναι ότι τέτοιου είδους παράδοξα ταιριάζουν γάντι με τη λογική της πολιτικής. Γι' αυτό τα παιδιά μας, οι πολιτικοί αστέρες, δεν πιάνονται από πουθενά. Μας δουλεύουν και μετά βγαίνουν κι από πάνω. Διότι "δεν καταλάβαμε τη λογική τους". Λογικό είναι. Ούτε ο Godel θα την καταλάβαινε.