Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Παράπλευρη ζημιά

Παράπλευρη ζημιά ή - αν προτιμάτε - παράπλευρη απώλεια. Έτσι ονομάζουμε το έγκλημα, όταν δεν αντέχουμε για τον εαυτό μας τον χαρακτηρισμό του εγκληματία. Με άλλα λόγια, όταν δεν έχουμε τ' αρχίδια να ομολογήσουμε ότι δεν έχουμε αρχίδια. Όταν το διατυπώσεις με τα σωστά λόγια, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι απολύτως λογικό.

Η συνήθης επιλογή

Το όμορφο δεν είναι πάντα αληθινό και το αληθινό δεν είναι πάντα όμορφο. Είναι φρόνιμο να θυσιάσεις την αλήθεια για να κερδίσει η ομορφιά; Αξίζει να προσπεράσεις την ομορφιά για να θριαμβεύσει η αλήθεια; Έχει νόημα η αλήθεια αν δεν είναι όμορφη; Υπάρχει ομορφιά αν δεν είναι αληθινή; Και τι θα πει αληθινό; Και τι είναι όμορφο; Δεν έχω λογικές απαντήσεις. Μόνο συναισθηματικές. Και διαλέγω το όμορφο. Ας θεωρηθεί αδικημένη η αλήθεια. Δεν έχω χρόνο γι' αυτήν.

Δεν σου αξίζω

Όσοι πιστεύουν ότι η ζωή τούς χρωστάει τα καλύτερα, οφείλουν να καταλάβουν ότι η ζωή δεν είναι ελληνικό κράτος και δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν. Και για ν' απολαύσουν τα καλύτερα της ζωής, πρέπει πρώτα να περάσουν απ' τα χειρότερα. Και με καλούς βαθμούς. Και χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Θες να τον γνωρίσεις;