Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μετά δεν τους αρέσει

Τα πάντα εν σοφία εποίησε ο δημιουργός, διότι είχε ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Οι πάντες και τα πάντα στον κόσμο είναι όπως είναι διότι - πάρα πολύ απλά - έτσι έπρεπε να είναι. Αν ήταν αλλιώς, το σύστημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ίσως να λειτουργούσε σε κάποιον άλλο κόσμο, πάντως όχι στον δικό μας. Αυτό ήταν το σχέδιο και βάσει αυτού του σχεδίου έγινε το έργο. Το αν μας αρέσει ή όχι, ουδεμία σημασία έχει.
Με τη φύση συνεργάζεσαι αρμονικά, με απόλυτο σεβασμό στους νόμους της, για να πάρεις απ' αυτή το καλύτερο που μπορεί να σου προσφέρει. Δεν την πολεμάς, γιατί τότε - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα - θα σε συντρίψει.
Αν μάθαινα να σκέφτομαι και να ενεργώ όπως η γυναίκα μου, τότε πλέον δεν θα ήμουν εγώ αλλά η γυναίκα μου σε άλλη συσκευασία. Αλλά τότε, γιατί να με θέλει και γιατί να την θέλω; Τι να με κάνει και τι να την κάνω; Κι όταν δεν θέλει ο ένας τον άλλον, τότε προφανώς το οικοδόμημα καταρρέει. Και δεν ήταν αυτός ο σκοπός της δημιουργίας. Απλό δεν είναι;

Ερωτήσεις κι απαντήσεις

Είναι απλό. Ο σοφός άνθρωπος ξέρει πότε μια ερώτηση είναι ανόητη, ο ανόητος δεν ξέρει πότε μια απάντηση είναι σοφή.

Η τελειότητα


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ντύσεις την αλήθεια και μόνο ένας για την ξεγυμνώσεις. Αλλά θέλει προσοχή στο γδύσιμο, γιατί είναι ντελικάτη και μπορεί να τραυματιστεί. Αξίζει όμως η προσπάθεια και το ξέρεις όταν φτάσεις εκεί. Αυτή είναι η τελειότητα.