Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Αν ο Αδάμ ...


Κάτι δεν μ' αρέσει!

Άκου τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι. Ο Θεός, λέει, πρόσφερε όλα τα καλά στο πρώτο ζευγάρι της ανθρωπότητας, τους απαγόρευσε όμως τα μήλα. Για να τεστάρει τάχα την υπακοή τους σ' αυτόν. Κι εκείνοι παρασύρθηκαν απ' το κακό το φίδι, επίσης δημιούργημα του Θεού, κι έφαγαν το μήλο. Οπότε κι ο μεγάλος, με βαριά καρδιά, αναγκάστηκε να τους διώξει απ' το paradise club. Άφησε δηλαδή ο παντοδύναμος δημιουργός ένα απ' τα δημιουργήματά του, ένα ασήμαντο ερπετό, να του κλείσει ολόκληρο μαγαζί, που με πολύ κόπο είχε χτίσει. Πολύ βρώμικο το μυαλό των ανθρώπων.
Τραγουδήστε ελεύθερα για τον έρωτα και φάτε όσα μήλα τραβάει η όρεξή σας. Δικά μας είναι. Και μην αφήνετε τα φίδια να σας λένε τι να κάνετε και τι όχι. Προσοχή μόνο μην σας ξεγελάσει η εμφάνιση. Τα φίδια έχουν δυο πόδια και δυο χέρια. Όπως ακριβώς κι εμείς οι άνθρωποι.

Ποια είναι τα καλά;


Ένα απ' τα δύο

Το ότι κάτι πάει στραβά είναι βέβαιο. Το δείχνει το παρελθόν, το επιβεβαιώνει το παρόν και δεν υπάρχει προφανής λόγος να υποθέσουμε ότι δεν θα συμφωνήσει και το μέλλον. Αν λοιπόν δεχτούμε ότι μία από τις δύο προτάσεις είναι αληθής, και με δεδομένο το ότι ένας Θεός δεν μπορεί να κάνει λάθη, αλλιώς τι σόι Θεός θα ήταν, τότε η κατάσταση γίνεται ξεκάθαρη.
Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, για να μην αφήνουμε λογικές εκκρεμότητες, ο άνθρωπος να έγινε όπως έγινε βάσει σχεδίου. Και μένει να μάθουμε - κάποτε - ποιο είναι αυτό το σχέδιο.
Το βέβαιο είναι ότι τα σκοτεινότερα σημεία της κόλασης, αν υπάρχει κόλαση, προορίζονται για τους εφευρέτες της.