Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το ιδανικό

Λογικό ακούγεται. Πώς θα επιβιώσει ο κάθε Γαβρόγλου, αν αποδεχθεί τη μετριότητά του; Πώς θα επιβληθεί, αν αναγνωρίσει ότι υστερεί σε προσόντα; Και σε τελική ανάλυση, τι φταίει αυτός αν ο Σωκράτης δεν επιθυμούσε να λέει μαλακίες; Ας άφηνε τη φιλοσοφία κι ας γίνονταν υπουργός. Κακό του κεφαλιού του. Αντί να πίνει σαμπάνιες, πήγε και ήπιε δηλητήριο. Ο μαλάκας!

Δεν παραμένουν για πολύ

Λες;

Δεν θα φτάσεις ποτέ

Δουλειά του σκύλου είναι να γαβγίζει, αυτό επιβάλλει η φύση του. Άλλωστε δεν διαθέτει τη διπλωματική ικανότητα της γάτας, ούτε την ανεξαρτησία της. Είναι πάντα ανήσυχος και γεμάτος ανασφάλειες. Εσύ, που δεν είσαι ούτε σκύλος ούτε γάτα, τράβα το δρόμο σου. Για να φτάσεις κάποτε εκεί που θέλεις να φτάσεις. Είναι γεμάτος ηλίθιους κι ανασφαλείς ανθρώπους αυτός ο δρόμος. Πολύ δυστυχώς. Που δεν γαβγίζουν μόνο, αλλά δαγκώνουν κιόλας. Να κάνεις ότι δεν ακούς. Ή να τους στέλνεις - με συνοπτικές πάντα διαδικασίες - στο διάολο, εκεί που ανήκουν. Χωρίς πέτρες. Ο πετροπόλεμος είναι καθυστέρηση.

Προσοχή στα γράμματα

Έλαβα χθες ένα γράμμα από την πρώην. Δεν διατηρούμε πλέον και τις ιδανικότερες των σχέσεων, γι' αυτό και οφείλω να είμαι αρκετά προσεκτικός. Και κάποια σημάδια πάνω στο φάκελο δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Φόρεσα λοιπόν την ειδική Στολή Ανοίγματος Φακέλων Αλληλογραφίας και Ανταποκρίσεων (ΣΑΦΑΚΑ) και άνοιξα άφοβα το γράμμα, με τον χαρτοκόπτη που συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό.
Δεν έγινε καμία έκρηξη. Μόνο μέσα στο μυαλό μου παραλίγο να γίνει, απ' αυτά που έγραφε η πρώην αγαπημένη.
Αλλά η ΣΑΦΑΚΑ έχει φροντίσει και γι' αυτό. Το κράνος περιέχει ηρεμιστικό, για την αποφυγή επικίνδυνης ψυχοσωματικής αντίδρασης. Πού θα πάει, δεν θα την ανταμώσω; Τυχαία. Και χωρίς τη στολή.