Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η μέση ηλικία

Νέος και Σάββατο βράδυ στο σπίτι, προφανώς δεν έτυχε να κανονίσεις ακόμη τίποτε και περιμένεις πώς και πώς ένα τηλεφώνημα που θα σε βγάλει απ' το αδιέξοδο - κι απ' το σπίτι βέβαια.
Γέρος και Σάββατο βράδυ στο σπίτι, σε κάνει ευτυχισμένο ένα τηλεφώνημα από κάποιον δικό σου άνθρωπο, που θέλει απλά να ρωτήσει αν είσαι καλά.
Μεσήλικας και Σάββατο βράδυ στο σπίτι, το μόνο που θέλεις είναι να σ' αφήσουν ήσυχο στον καναπέ σου. Τα μεταβατικά στάδια είναι πάντα τα πιο δύσκολα. Γι' αυτό θα συμβούλευα να τα περνάς όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μείνε νέος μέχρι να γίνεις πολύ γέρος.

Ο ηγέτης κι ο μάνατζερ

Χρειάζεται λοιπόν ένας ηγέτης, που θα σκέφτεται και θ' αποφασίζει να γίνουν τα σωστά πράγματα, κι ένας μάνατζερ, που θα κάνει σωστά αυτά που αποφάσισε ο ηγέτης να γίνουν. Αν τώρα ο ηγέτης κι ο μάνατζερ είναι το ίδιο πρόσωπο, τόσο το καλύτερο, γίνεται οικονομία χρόνου και χρήματος. Η ουσία είναι ότι και οι δύο είναι απαραίτητοι. Δεν έχει νόημα να γίνονται σωστά τα λάθος πράγματα, όπως δεν έχει νόημα να γίνονται λάθος τα σωστά.
Η Ελλάδα βουλιάζει στη θάλασσα των μνημονίων και της φτώχειας, ακριβώς διότι κυβέρνηση και κράτος δεν διαθέτουν ούτε ηγέτες αλλά ούτε και μάνατζερς. Είμαστε δηλαδή σε κατάσταση όπου γίνονται λάθος τα λάθος πράγματα. Κι εδώ δυστυχώς δεν ισχύει το ότι δύο λάθη μας κάνουν ένα σωστό.

Θορυβώδης επιβάτης

Γνώση και συναίσθημα

Η αλήθεια ανήκει σ' εκείνους που ένιωσαν τη δύναμή της. Το παράδειγμα με τον κόκορα του Αρκά είναι άκρως διαφωτιστικό.