Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ζήτημα αλλεργίας

Η χειρότερη μορφή αλλεργίας. Εκδηλώνεται τη νύχτα και δεν σ' αφήνει να κοιμηθείς. Μπορεί να σε οδηγήσει στον θάνατο από έλλειψη ύπνου. Θεραπεύεται όμως. Δύσκολα και με πολύ πόνο, αλλά θεραπεύεται. Αρκεί να γίνει έγκαιρα η διάγνωση και να το θέλει ο ασθενής. Να το θέλει αληθινά. Όσο και τη ζωή του.

Μόνο εσύ

Γιατί δεν μαζευόμαστε όλοι εμείς οι κατέχοντες τις απόλυτες κι αιώνιες αλήθειες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σώσουμε επί τέλους τον κόσμο; Τι μας εμποδίζει; Μήπως οι αλήθειες μας διαφέρουν; Μα για ποιο λόγο, αφού όλοι είμαστε σωστοί; Πόσες αλήθειες υπάρχουν; Μήπως καμία και κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας; Με φοβίζει αυτό το ενδεχόμενο. Κι ας κατέχω τη μία και μοναδική αλήθεια για όλα.

Να το αποφεύγεις

Αν δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα μέσα στο μυαλό σου, μην προσπαθείς να δώσεις καθαρές εξηγήσεις. Πες απλά ότι δεν έχεις απαντήσεις, πες ότι δεν γνωρίζεις, πες ότι το ψάχνεις. Δεν είναι κακό πράγμα η ειλικρίνεια. Ένα λάθος που ποτέ δεν μπόρεσαν - ούτε και ήθελαν - ν' αποφύγουν οι πολιτικάντηδες. Ενώ στο μυαλό τους επικρατεί θολούρα και μαύρο σκοτάδι άγνοιας, υπόσχονται - με αξιοθαύμαστη καθαρότητα λόγου - λύσεις σε προβλήματα που δεν έχουν καν κατανοήσει. Με τα γνωστά πάντα αποτελέσματα. Κι εκείνοι έχουν σοβαρούς λόγους να το κάνουν. Δεν είναι ικανοί για τίποτε άλλο και το ξέρουν. Εμείς γιατί να το κάνουμε; Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει κάποιος νοήμων άνθρωπος να υποβιβάζει τον εαυτό του στο επίπεδο του κάθε πολιτικάντη. Εκτός βέβαια κι αν έχει άλλες βλέψεις. Ή δεν είναι αρκετά ειλικρινής.