Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ποιος είσαι, ωρέ σύντροφε;

Η αγάπη που κερδίζεις με ψέματα δεν είναι για σένα, είναι για τα ψέματα που είπες. Πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι τα ψέματα έχουν ημερομηνία λήξης. Και μετά, μαζί με το μίσος, θα εισπράξεις και μια γερή δόση αηδίας.

Ασφαλώς και δεν υπάρχει

Όταν δηλώνεις "αριστερός πολιτικός", αυτό σημαίνει παντού και πάντα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, ότι είσαι με το μέρος του λαού και παλεύεις για το καλό του. Έτσι είναι, επειδή έτσι λες εσύ. Τελεία και παύλα. Κι όταν πηδάς τον λαό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για βιασμό - για όνομα του Θεού, το κάνεις από αγάπη και μόνο. Κι ο λαός, αφού ξέρει ότι είσαι "αριστερός πολιτικός", πρέπει να κάτσει να τον πηδήσεις, αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα την αγάπη σου και χωρίς ίχνος αμφιβολίας για τις αγαθές σου προθέσεις. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Το είχε τονίσει, άλλωστε, κι ο σύμβουλος στρατηγικής: "είναι προνόμιο να σε πηδάει αριστερός".

Αναγνωρισμένο δικαίωμα

Κάθε άνθρωπος έχει μέσα στο μυαλό του διάφορα φίλτρα, που καθορίζουν τη σχέση του με την πραγματικότητα. Αυτά τα φίλτρα, αλλού λιγότερα κι αλλού περισσότερα, λέγονται "προκαταλήψεις" και λειτουργούν όπως και κάθε φίλτρο που ξέρουμε. Αφήνουν κάποια σήματα να περάσουν και μπλοκάρουν κάποια άλλα. Η παρουσία πολλών φίλτρων στο μυαλό σημαίνει ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης και αμελητέα ικανότητα κρίσης. Ιδανικές συνθήκες για να κάνει κάποιος λαμπρή καριέρα στην πολιτική.
Τα πολλά εγκεφαλικά φίλτρα δεν σε κάνουν απλά ηλίθιο, σε κάνουν απελπιστικά, επικίνδυνα ηλίθιο. Κι έχουν και τη δυσάρεστη ιδιότητα να βουλώνουν με το χρόνο, όπως κάθε φίλτρο, και να χειροτερεύουν έτσι την κατάσταση. Κι αν το φίλτρο, για παράδειγμα, του νερού μπορείς να το βγάλεις και να το καθαρίσεις, με τα φίλτρα του μυαλού δεν γίνεται - πρακτικά - απολύτως τίποτε.

Τώρα μπλόκαρε;

Εκεί που λέει "ΣΥΡΙΖΑ" βάλτε ό,τι θέλετε. Αρκεί να μη γουστάρει ο καπετάνιος.