Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ο προπαγανδιστής

Ο προπαγανδιστής είναι ένας λωποδύτης που προσπαθεί να πετύχει στη δουλειά του. Οι άνθρωποι όμως οφείλουν να κάνουν χρήση της συσκευής που εγκατέστησε η φύση στο εσωτερικό μέρος του κρανίου τους. Δεν την έβαλε εκεί για διακόσμηση αλλά για να προστατεύεται. Είναι πανάκριβη συσκευή και πρέπει να λειτουργεί εντατικά. Για να βγάλει τα λεφτά της.

Κοιτάνε πρώτα

Ο γάμος

Βεβαίως πρέπει να καταθέσεις πολλά σ' έναν γάμο. Πρέπει να είσαι έτοιμος να καταθέσεις όλες σου τις δυνάμεις, την ψυχή σου την ίδια. Αν θέλεις το μαγαζί να πάει καλά. Η δε έξοδος μπορεί να κοστίσει ακόμα περισσότερα. Και δεν μιλάω - μόνο - για λεφτά. Αυτό είναι το τελευταίο. Υπάρχει άλλου είδους κόστος, που δεν μεταφράζεται σε χρήμα. Το μαγαζί που λέγεται γάμος το ανοίγεις εύκολα, το λειτουργείς με κόπο και είναι πολύ δύσκολο να το κλείσεις.

Η επανάσταση

Η καθημερινότητα του ανθρώπου είναι δρόμος μετ' εμποδίων. Και τα εμπόδια τα στήνουν - συνήθως - οι κάθε μορφής και προέλευσης ηλίθιοι. Όλοι έχουμε ιδέες για το πώς μπορούν να λυθούν τα κάθε είδους προβλήματα. Ας ψάχνουμε λοιπόν κι ας βρίσκουμε τρόπους να τα λύνουμε. Κάθε μέρα, κάθε φορά που τα βρίσκουμε μπροστά μας. Πολλές μικρές επαναστάσεις μπορούν να κάνουν μια μεγάλη.

Ευγένεια και αδυναμία

Χρήσιμο είναι η ευγένεια να συνδυάζεται με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα. Διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκλαμβάνουν την ευγένεια σαν αδυναμία. Κάτι πολύ ενοχλητικό και σαφέστατη ένδειξη κακού χαρακτήρα. Κι εκεί που πας για μαλλί, θέλουν ντε και καλά να σε κουρέψουν. Κούρεψέ τους εσύ λοιπόν. Με την ψιλή, ει δυνατόν. Για να το σκεφτούν πολύ καλά πριν ξαναπιάσουν ψαλίδι.