Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Έτσι πιστεύουμε

Κάποτε οι άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι, για να μπορέσουν να συμβιώσουν, θα έπρεπε να καταφέρουν να σκέφτονται χωρίς τις παρεμβολές των ενστίκτων τους. Και τα πήγαν αρκετά καλά σ' αυτό. Υπήρξαν βέβαια και κάποιες ομάδες ανθρώπων, που πέτυχαν τον τέλειο συνδυασμό. Κατάφεραν να ικανοποιούν τα ένστικτά τους, εκμεταλλευόμενοι τη συμβίωση με τους άλλους. Είναι άριστα οργανωμένοι και - δυστυχώς - ανίκητοι. Τους συναντάμε καθημερινά, συνήθως σε ιδρύματα που αποκαλούνται κοινοβούλια. Να τους αποφεύγετε, όσο μπορείτε. Είναι ικανοί να σας εξοντώσουν δι' απλής επαφής. Σαν τα ραδιενεργά απόβλητα, περίπου.

Δεν υπάρχουν

Μεγάλο πρόβλημα όταν πιάνεις τα εκατό. Όχι στον αυτοκινητόδρομο, στη ζωή. Κι αναγκάζεσαι - όπως ο George - να βγαίνεις με νεαρές, με τις οποίες δεν έχεις και πολλά να πεις - αλλά μάλλον ούτε και να κάνεις. Μακριά από μένα τα εκατό. Θέλω τα κορίτσια της ηλικίας μου να με θάψουν - όσο θα μπορούμε ακόμα να βγαίνουμε, όχι ανάποδα.

Είναι ζήτημα ορισμού

Είναι ζήτημα ορισμού. Δεν αναρωτιέσαι γιατί είναι έτσι. Είναι έτσι γιατί έτσι το έχεις ορίσει. Γιατί σε πουλάνε αυτοί που εκλέγεις; Διότι εσύ τους εξέλεξες για να σε πουλήσουν. Αν επρόκειτο να μη σε πουλήσουν, δεν θα ήταν εκλέξιμοι. Έτσι το έχουν ορίσει εκείνοι που θέλουν να πουληθείς. Είναι θέμα ορισμού και μόνο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζεις και πολύ πιο δύσκολα για σένα απ' όσο φοβάσαι.