Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Απόλυτα υγιής

Το ερώτημα είναι απελπιστικά απλό: ποιο είναι το νόημα της ζωής σου, αν δεν μπορείς να ζεις όπως εσύ θέλεις; Και ποιος είναι εκείνος που θα σου υποδείξει το σωστό τρόπο για να ζεις; Ποιος είναι αυτός που τολμάει να ισχυριστεί ότι γνωρίζει το σωστό τρόπο; Πάντως όχι οι λωποδύτες και οι εγκληματίες που κυβερνούν τον κόσμο. Αυτά τ' ανθρωπάκια που σκοτώνουν για την πλάκα τους και μετά δίνουν συμβουλές για το πώς θα ζήσουμε παραπάνω. Δεν θέλω να ζήσω παραπάνω. Θέλω να ζήσω όπως γουστάρω, κι ας ζήσω παρακάτω. Κι αν μπορούσα να βγάλω απ' τη μέση αυτά τ' ανθρωπάκια, θα μου έφτανε να ζήσω όσο κάνει μια σφαίρα για να διανύσει την απόσταση που πρέπει. Αυτή την ελάχιστη.

Αυριανός πρωθυπουργός

Μου τηλεφώνησε κάποτε η λυκειάρχης για να μ' ενημερώσει ότι ο γιος μου συμμετείχε στην κατάληψη του σχολείου του. Της είπα ότι οι καθηγητές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν έχουν να κάνουν με τους αυριανούς πρωθυπουργούς της χώρας. Δεν μου ξανατηλεφώνησε. Ελπίζω να προσέχει.

Όλα δανεικά είναι

Όλα δανεικά είναι στη ζωή. Μηδέ της ίδιας της ζωής εξαιρουμένης, you know.

Ανδρική πορνεία

Πράγματι πολύ δύσκολη υπόθεση. Γι' αυτό και σπανίζει η ενασχόληση με το επάγγελμα. Απαιτεί φοβερές ικανότητες και ο μέσος άντρας δεν τις διαθέτει. Έτσι επιτάσσει η φυσική επιλογή. Η γυναίκα είναι δυνατή, ο άντρας αδύναμος. Τα περί δήθεν ισχυρού φύλου είναι σαχλαμαρίτσες. Να' χουμε να λέμε.