Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Με την ίδια γυναίκα

Γιατί θεωρείται κατόρθωμα όταν είσαι αστέρας; Είναι πιο μαλάκες οι αστέρες από εμάς τους μικρομεσαίους πλανήτες; Φαίνεται πως μάλλον είναι. Εδώ κατάντησε η Angelina να διώχνει τον Brad και να συζητάει με τον σύμβουλο στρατηγικής του δεκαπενταμελούς. Μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά; Μπορείς;

Τεστ νοημοσύνης

Όταν το παιδί των λουλουδιών είπε "λεφτά υπάρχουν", υπέβαλε τους ψηφοφόρους σε τεστ νοημοσύνης. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, όταν είπε "θα σκίσω τα μνημόνια". Στην ουσία, οι ερωτήσεις των τεστ ήταν - αντίστοιχα - "πιστεύετε ότι υπάρχουν λεφτά, που σας τα κρατάνε κρυμμένα και μόνο εγώ μπορώ να τα βρω;" και "πιστεύετε ότι εγώ είμαι τόσο μάγκας, που θα καταφέρω να σκίσω τα γαμημένα τα μνημόνια;".
Οι απαντήσεις των ψηφοφόρων - και στις δύο περιπτώσεις - είναι γνωστές. Τα τεστ έδειξαν χαμηλά επίπεδα νοημοσύνης. Δεν πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι είναι άπαντες ανόητοι. Απλά υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν σε λάθος τεστ. Από εκείνα που βάζουν ανόητες ερωτήσεις και πάντα σε βγάζουν μαλάκα, όποια κι αν είναι η ερώτηση και όποια κι αν είναι η απάντηση. Σε ηλίθιες ερωτήσεις δεν γίνεται να δώσεις σοβαρές απαντήσεις. Μακριά από τέτοια τεστ. Υποβαθμίζουν το επίπεδο αυτοεκτίμησης. Κάποιες φορές μάλιστα, ανεπανόρθωτα.