Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η κοινή λογική

Στα δεκαοχτώ λοιπόν είσαι υπερήφανος Έλληνας, Ολυμπιακός κι Αριστερός. Πιστεύεις ακράδαντα ότι αποτελείς μέλος του ενδοξότερου και πιο αδικημένου έθνους της παγκόσμιας ιστορίας, είσαι οπαδός της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας όλων των εποχών και ανήκεις στην ελίτ που έχει κατανοήσει σε βάθος τα προβλήματα των ανθρώπινων κοινωνιών και μάλιστα κατέχει τις μοναδικές λύσεις τους. Θεωρείς δεδομένο και αυτονόητο ότι οι προσωπικές σου απόψεις - εφ' όλης της ύλης - είναι απόλυτα σωστές και όλοι οι άλλοι κάπου κάνουν λάθος. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Είσαι ο Θεός που έψαχνε η ανθρωπότητα κι επιτέλους βρήκε.

Το ίδιο ευτυχισμένος

Υπάρχει μάλλον μια ελάχιστη ποσότητα, ας την ονομάσουμε κρίσιμη, πάνω απ' την οποία τα πράγματα πλέον δεν αλλάζουν ουσιαστικά. Είναι η ποσότητα που καλύπτει όλες σου τις ανάγκες. Δεν γνωρίζω ποια μπορεί να είναι, εξαρτάται απ' τις ανάγκες του καθενός και μόνο αφού την φτάσεις θα το μάθεις.

Η δύναμη της ψήφου

Όλοι οι λαοί το καταφέρνουν, εμείς οι Έλληνες όμως το έχουμε αναδείξει σε αυτόνομο επιστημονικό κλάδο. Η καταστροφική δύναμη της ψήφου μας είναι ανυπολογίστου μεγέθους, ικανή να προκαλέσει μέχρι και παγκόσμιο πανικό. Οι εκπληκτικές μας μάλιστα επιλογές, μας δίνουν το δικαίωμα να υποδεικνύουμε και στους άλλους λαούς τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να διαχειρίζονται αυτή τη δύναμη. Πού αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αν όχι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;

Η αφαίρεση

Είμαι βέβαιος ότι η αφαίρεση ήταν η αγαπημένη πράξη της κυρίας West.