Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Έκπληξη

Απόλυτα πετυχημένος σύζυγος είναι εκείνος που θα καταφέρει να εκπλήξει την πεθερά του με όσα κάνει. Δεν υπάρχει παραπέρα.

Ο χρόνος

Όταν οι επιστήμονες καταντούν να σκέφτονται σαν τους πολιτικούς, τότε ξεπερνούν στη φαντασία και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο. "Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη". Κι ακόμα μεγαλύτερη η ανθρώπινη ματαιοδοξία. Χωρίς όρια. Είναι εξόχως ρομαντικό να πεθαίνεις πριν γεννηθεί ο παππούς σου, αλλά μόνο ένας ψυχοπαθής δημιουργός θα μπορούσε να το διανοηθεί. Και είναι εξόχως εντυπωσιακό να ζεις σε καμιά δεκαριά παράλληλα σύμπαντα, αλλά εδώ ο δημιουργός ξεπερνάει σε επικινδυνότητα και τον πιο επικίνδυνο πολιτικό. Και είναι αθεράπευτα ποιητικό να διπλώνεται, να ξεδιπλώνεται και να περδικλώνεται ο χώρος - αγκαλιά με τον χρόνο, αλλά εδώ πλέον δεν μιλάμε για δημιουργία, μιλάμε για βραδινή τουαλέτα του Armani.

Οι θεραπείες

Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει. Κι όπου λαλούν πολλοί γιατροί, αποχαιρέτα το ξημέρωμα που χάνεις.

Μπορείς ν' αλλάξεις

Το μέλλον - όποιο και να 'ναι - δεν το ξέρουμε. Πιο εύκολα αλλάζουμε το παρελθόν μας, όσο κι αν ακούγεται περίεργο. Όλα μέσα στο μυαλό μας παίζουν. Όπως αποφασίσουμε εμείς να παίξουν. Δικό μας το παιχνίδι, δικοί μας και οι κανόνες. Και τίποτε δεν έχει νόημα, πέρα απ' το νόημα που εμείς οι ίδιοι του δίνουμε. Αλλάζουμε τα νοήματα, αλλάζει και η ιστορία. Πανεύκολα, αρκεί να το πιστέψουμε. Το πολύ να μας πούνε τρελούς. Τίτλος τιμής είναι κι αυτό.