Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Έτσι λέει η μάνα μου

Δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας. Η μάνα έχει πάντα δίκιο, ακόμα κι όταν δεν έχει. Γι' αυτό και όλοι είμαστε οι καλύτεροι. Σ' όλο τον κόσμο. Ακόμα κι ο Αλέξης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός. Εκτός κι αν διαφωνεί η μάνα του.

Φοβάται να γελάσει

Γι' αυτό και η παράσταση του Θεού, καταπληκτική από κάθε άποψη, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Είναι απολαυστική η παράσταση της ζωής. Βγάλε απ' τη μέση εκείνους που δεν σ' αφήνουν να τη χαρείς και θα γελάσεις με την καρδιά σου. Κι όταν λέω "βγάλε απ' τη μέση", εννοώ με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Θα το χρειαστεί

Με συγκινεί αυτό το βλέμμα, που λέει ότι το παραμύθι έλαβε τέλος. Και το εννοεί. Το ζηλεύω αυτό το βλέμμα. Μακάρι να το 'χαμε κι εμείς οι νεοέλληνες. Αλλά δεν το 'χουμε. Και το παραμύθι συνεχίζεται. Ιστορία χωρίς τέλος, με δράκους, εφιάλτες και φαντάσματα.

Πόσοι μείνανε;


Μη, ρε Τζο ...


Προσωπικά, το αρνούμαι

Και πολύ καλά κάνεις. Αν και δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να το παραδέχεται. Άλλωστε, όλοι είμαστε αθώοι μέχρι ν' αποδειχθεί το αντίθετο. Μόνο οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι διατηρούν το δικαίωμα να δικάζουν και να καταδικάζουν  - ή να αθωώνουν - κατά τα καλά και συμφέροντά τους. Δικαίωμα παραχωρηθέν από εμάς, καλή ώρα.