Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πώς γίνεται;

Φτάνουν δύο χέρια για να τα βγάλει πέρα μια μάνα; Όχι βέβαια. Πού είναι λοιπόν η παρέμβαση των νόμων της εξέλιξης; Πόσα εκατομμύρια χρόνια θέλει η φύση για να πάρει μυρουδιά ότι υπάρχει πρόβλημα; Απ' την άλλη, πόσα χέρια χρειάζεται ένας πολιτικός για να λειτουργήσει πλήρως; Προφανώς, μόνο ένα. Και γιατί δεν παίρνει η εξέλιξη ένα χέρι του και να το δώσει στη μάνα; Κάτι δεν λειτουργεί σωστά, κύριε Darwin.

Το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα

Λογικό είναι. Η εξέλιξη πρέπει να βαδίζει με μικρά βήματα, για να υπάρχει χρόνος προσαρμογής. Να μη χάνονται οι ισορροπίες. Είναι άλλωστε ευρύτατα γνωστό ότι τα δύο αρχαιότερα επαγγέλματα χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους. Κατά συνέπεια, άνετα θα μπορούσε κάποια να ασκεί ταυτόχρονα και τα δύο επαγγέλματα ή να έχει το ένα σαν επάγγελμα και το άλλο σαν χόμπι.
Υπάρχουν όμως και ουσιώδεις διαφορές. Και η σημαντικότερη απ' αυτές βρίσκεται στη διαχείριση των οικονομικών του καταστήματος.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο ιδανικός συνδυασμός είναι να έχει κάποια το πρώτο σαν επάγγελμα και το δεύτερο σαν χόμπι. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ειδικά εδώ, στον ευρωπαϊκό νότο.

Όταν δανείζεσαι

Με την παρατήρηση ότι δεν ισχύει όταν εμπλέκονται τράπεζες. Εκεί πάντα υπάρχουν "αισιόδοξοι", έτοιμοι να θυσιάσουν και τη γιαγιά τους για να σου τα πάρουν.

Κάνει θαύματα η μπύρα