Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πρέπει να πληρωθεί

Ζητείται κιθαρίστας που θα σηκώσει κιθάρα χωρίς να πληρωθεί. Θα πληρωθεί αυτός που θα βρει τον κιθαρίστα.

Τι χρειάζεται η χώρα;

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε απ' το πολύ μανικιούρ και την πλήρη απουσία φροντίδας για την καθαρότητα του μυαλού. Εγκαταλείψαμε τη γη και ψάξαμε βρώμικους τρόπους να βγάλουμε λεφτά εύκολα, χωρίς δουλειά. Να τα δανεικά, να τα χρηματιστήρια, να οι εισαγωγές στο μέγιστο, να και οι εξαγωγές στο ελάχιστο. Φτάσαμε στο σημείο να εισάγουμε φασόλια και ντομάτες. Ούτε στο Hollywood δεν ασχολούνται τόσο λίγο με τη γη. Εμείς και το Beverly Hills. Πιθανότερο είναι να βρεις ντομάτα στον κήπο του Jack Nicholson παρά στον κάμπο της Τριχωνίδας. Και το χειρότερο, εφτά χρόνια τώρα στα μνημόνια και καμία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χρειάζονται δύο

Δεν θα έμπαιναν σε μπελάδες οι άντρες, αν δεν υπήρχαν οι γυναίκες. Κι ανάποδα. Ούτε οι ψηφοφόροι θα έμπαιναν σε μπελάδες, αν δεν υπήρχαν οι πολιτικοί. Χωρίς ανάποδα.
Η ιστορία ξεκίνησε απ' τον παράδεισο και θα συνεχίζεται για πάντα. Όσο τραβήξει, τέλος πάντων, αυτό το πάντα. Και για να λυθεί - επί τη ευκαιρία - μια παρεξήγηση, δεν έφταιγε το φίδι για το προπατορικό παραστράτημα. Το μήλο έφταιγε. Με ηθικό αυτουργό τον δημιουργό αυτοπροσώπως.