Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τι κάνεις εσύ;

Κάποιος έφαγε τέσσερα γκολ και μετά έκατσε κι έφαγε άλλα τέσσερα. Κάποιος άλλος, αφού άρπαξε τέσσερα γκολ, βγήκε στην αντεπίθεση κι έριξε στον αντίπαλο πέντε. Και οι δύο έφαγαν τέσσερα γκολ. Απέκτησαν την ίδια εμπειρία απ' αυτό; Εξαιρούνται βέβαια οι Έλληνες ψηφοφόροι, για τους οποίους η εμπειρία είναι πάντα η ίδια. Τρώμε τέσσερα γκολ, βγαίνουμε στην αντεπίθεση και τρώμε άλλα τέσσερα.

Δεν μπορούν


Το σημαντικότερο

Αν δεν μπορώ να διαβάσω την αντιπάθεια στα μάτια εκείνου που μου λέει "μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής" και την υποκρισία στις κινήσεις εκείνου που μου λέει "δώσε μου την ψήφο σου για να καταργήσω τα μνημόνια με ένα μόνο άρθρο", τότε θα υποστώ τις συνέπειες της αντιπάθειας και των μνημονίων. Μέχρι να μάθω ν' ακούω εκείνα που δεν λέγονται και να διαβάζω εκείνα που δεν γράφονται. Μέχρι ν' αντιληφθώ ότι όλα τα ποδάρια που φοράνε prada είναι του διαόλου. Δεν φόραγε prada ο Χριστός. Δεν φοράει prada κανένας Χριστός. Δεν τα 'χει ανάγκη για να φαίνεται όμορφος.
Οφείλω πάντως ν' αναγνωρίσω τις ικανότητες των μοντέρνων επικοινωνιολόγων και διαφημιστών, που καταφέρνουν να παραλάβουν έναν ηλίθιο και να μας πείσουν ότι η νοημοσύνη του δεν παίζεται ούτε με catenaccio απ' την Ιταλία του Gaetano Scirea. Ή να πάρουν μια τραγουδιάρα με (υπερ)φυσικό ταλέντο απ' το λαρύγγι και κάτω και ανύπαρκτη από κει κι απάνω και να την παρουσιάσουν σαν τη μοντέρνα εκδοχή της Μαρινέλλας. Βέβαια, για να πουλήσεις σκατά για χαβιάρι χρειάζονται αγοραστές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ένα είδος απ' τ' άλλο. Και φαίνεται ότι υπάρχουν εν αφθονία.