Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Όταν τα χεράκια της κρυώνουν

Πρόκειται για παράδειγμα προς αποφυγή. Όταν τα χεράκια της κρυώνουν, να βρεις τρόπο να τα ζεστάνεις. Γιατί αν καταφέρεις να κρυώσει η καρδιά της, είσαι για λύπηση.
Όσο για τη μπύρα, προτιμάμε πάντα τα μικρά μπουκάλια, την πιάνουμε μόνο όταν πίνουμε και - κυρίως - δεν χαζολογάμε, την πίνουμε όσο γρήγορα πρέπει. Ο κανόνας είναι: μία μπύρα (330 ml) ανά 15' το καλοκαίρι και ανά 20' το χειμώνα. Αποτελεί εμπειρική γνώση. Και σε γλυτώνει απ' το να λες μαλακίες στη γυναίκα σου.

Ίσως με την κατάλληλη τάση

Δεν ξέρω αν έχει δοκιμαστεί. Ίσως, με την κατάλληλη τάση, να έχει αποτελέσματα. Νομίζω αξίζει τον κόπο να γίνουν κάποια πειράματα, αν δεν έχουν ήδη γίνει. 

Συζυγική γκρίνια

Ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η συζυγική γκρίνια μάλλον υπήρχε εξαπανέκαθεν.

El Paso

Έγινε της κακομοίρας, όταν έμαθαν στο El Paso ότι ο σκληρός Tsip Ringo έσκισε τα μνημόνια.

Γιατί πνίγονται;

Γνωστή οικογένεια τίμιων επιχειρηματιών, μόλις παρέλαβε τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ. Ο ψηλός ασχολείται και με την πολιτική.
Ο ΕΝΦΙΑ, αφού καταργήθηκε προεκλογικά, επανήλθε αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως άλλωστε και τα μνημόνια, τα οποία, αφού ξεσκίστηκαν προεκλογικά, ως εκ θαύματος εμφανίστηκαν σώα και αβλαβή αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως και πολλά άλλα. Τα διόδια, για παράδειγμα, τα οποία προεκλογικά ήταν αμαρτία να πληρώνονται, μετεκλογικά μετατράπηκε σε σοβαρό αμάρτημα το να μην πληρώνονται.
Νεοελληνικές ιστορίες πολιτικής παράνοιας. Μόνο και μόνο για την εξουσία και το βόλεμα. Τίποτε άλλο. Καμία σοβαρότητα, κανένα σχέδιο, με το αίσθημα ευθύνης στο μείον άπειρο και δέκα μέτρα παρακάτω. Και να προσπαθούν να σε πείσουν ότι το καράβι που βουλιάζει δεν είναι καράβι αλλά πυρηνικό υποβρύχιο σε φάση κατάδυσης. Τότε γιατί πνίγονται οι επιβάτες, γαμώ το κέρατο της Αμάλθειας; Τους έφτασε το τσίπουρο μέχρι το λαιμό;
Μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου όποτε θέλεις. Δικό σου είναι. Αλλά για να πουλήσεις το σπίτι του αλλουνού, κάτι που δεν σου ανήκει, πρέπει πρώτα να έχεις πουλήσει τη συνείδησή σου. Κι όταν η συνείδησή σου πάψει να σου ανήκει, είσαι ικανός για όλα όσα θέλουν από σένα οι αγοραστές.

Σατανικό σχέδιο

Προσοχή στα ψώνια που κάνουν οι γυναίκες σας.

Όλα κι όλα


Κάγκελα παντού

Μιλάμε για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Κάγκελα παντού. Τέτοιο κακό μην το εύχεσαι ούτε στον χειρότερο φίλο σου.

Πάντα με σχέδιο

Μην πας πουθενά και μην κάνεις τίποτε χωρίς σχέδιο. Όταν πρόκειται να πας κάπου, φρόντισε να πας εκεί πριν από σένα. Και να προετοιμάσεις καλά το δρόμο για σένα. Πάρε παράδειγμα απ' τους πολιτικούς μας. Πάντα προετοιμασμένοι και πάντα νικητές. Μεγάλη υπόθεση ο σχεδιασμός. Ξεκινώντας απ' τον στρατηγικό.

Ζήτημα ικανοποίησης

Έχει κάποιο δίκιο, εδώ που τα λέμε. Τι την ήθελε τη Monica ο Bill; Δεν είχε ακούσει τίποτε για τη γυναίκα του καίσαρα; Και τέλος πάντων, με τη Monica; Ο John είχε τη Marilyn και κανένας δεν μίλαγε. Τι να πει; Ένας πλανητάρχης οφείλει να σέβεται τον εαυτό του και να επιλέγει πάντα το καλύτερο ή τίποτε. Νομίζω;

Είναι μοναχικός ο δρόμος της αρετής

Είναι μοναχικός ο δρόμος της αρετής. Δεν τον περπάτησε ποτέ καμία λαϊκή παράταξη, κανένα σοσιαλιστικό κίνημα, καμία κυβέρνηση, καμία μη κυβερνητική οργάνωση, καμία επιτροπή, καμία παρέα.
Δεν θα ανακαλύψεις τον έρωτα συμμετέχοντας σε παρτούζα. Εκεί μάλλον θα ρισκάρεις να σε πηδήσουν. Αλλά μπορεί και να σ' αρέσει. Δικό σου θέμα.