Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ώθηση που πέθανε

Δεν με γέννησε η μάνα μου, κύριε πολιτικάντη της πλάκας, για να έρθετε εσύ και οι όμοιοί σου να με κατατάξετε σε κάποια κατηγορία της επιλογής σας. Δεν ανήκω σε καμία κατηγορία, είμαι μια κατηγορία μόνος μου. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος, δεν είμαι το σκυλάκι της συζύγου σας, ούτε το γατάκι της πεθεράς σας. Μπορώ να προσφέρω στην κοινωνία, αρκεί να το θέλει και να μάθει να με σέβεται. Αν εσάς σας βολεύει η κατηγοριοποίηση και το τσουβάλιασμα των ανθρώπων, είναι δικό σας το ψυχολογικό πρόβλημα, δεν είναι δικό μου. Δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε σέντερ φορ, ούτε τερματοφύλακας, ούτε οποιαδήποτε άλλη μαλακία γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο αρρωστημένο μυαλό σας. Είμαι εγώ. Ένας άνθρωπος. Τίποτε απ' όλα, κι όλα μαζί τα παραπάνω. Όπως κι όποτε μ' αρέσει. Κι αν δεν αρέσει σε σας, επισκεφτείτε τον κοντινότερο ψυχολόγο. Δεν θα βρει λύση, αλλά τουλάχιστο θα διαγνώσει επίσημα τη μαλακία που σας κατατρέχει.

Ο πρώτος

Να ΄σαι ο εαυτός σου. One of a kind. Ο ένας και μοναδικός ενός ξεχωριστού είδους. Έτσι να ζεις κι έτσι να πεθαίνεις. Κάθε άνθρωπος  είναι ένα μικρό σύμπαν μέσα στο μεγάλο. Δεν είμαστε παπαγάλοι, είμαστε άνθρωποι. Κοιτάμε ψηλά, τον ουρανό, και ρωτάμε: "τι, πώς, γιατί". Και η απάντηση είναι 'κει. Μία απάντηση για κάθε έναν από 'μας. Μία και μοναδική απάντηση για κάθε έναν και μοναδικό άνθρωπο.

Θες εγγύηση;

Γεμάτος εγγυήσεις κι εγγυητές ετούτος ο κόσμος. Ειδικά οι πολιτικοί εγγυώνται για τα πάντα. Στα λόγια μόνο. Μέχρι να τους ψηφίσεις. Ο λόγος του άντρα πρέπει να είναι ανώτερος κι από συμβόλαιο. Αλλιώς τζάμπα φέρει τον τίτλο του ανδρός. Αλλά γεμίσαμε χαζομαλακισμένα, που το θεωρούν εξυπνάδα και μαγκιά να κοροϊδέψουν τους άλλους. Γιατί έτσι τα δίδαξε το σύστημα. Το σύστημα που μόνο για τοστιέρες μπορεί να δώσει εγγύηση. Και πάντα γραπτή, αλλιώς δεν μετράει.