Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Έλα!

Δεν μπορώ να καταλάβω πού στηρίζονται κάποιοι και μιλάνε τόσο απαξιωτικά για τους κυβερνήτες του κόσμου. Αφού όλα πάνε ρολόι. Δεν το βλέπουν;

Κάνουμε ό,τι μπορούμε

Ευκολότερα κρατάς ενωμένη την Ευρώπη παρά δύο ανθρώπους. Είναι βαριά η καλογερική και απαιτεί θυσίες και - κυρίως - κορυφαίας ποιότητας διπλωματία. Αν αρχίσουν στον γάμο τα συναισθηματικά capital controls, έκλεισε το μαγαζί. Δεν το σώνει καμία συναισθηματική ανακεφαλαιοποίηση. Δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα.

Μπορείς;

Ο έρωτας υπόσχεται τα πάντα, εκτός απ' τα εφικτά. Τι να τον κάνεις τον ουρανό με τ' άστρα; Πού να τον βάλεις; Ένα στομάχι έχει ο άνθρωπος. Χωνεύεται ο ουρανός με τ' άστρα;

Προτού να είναι πολύ αργά

Θεμέλιο του πολιτισμού είναι η ικανότητα των ανθρώπων να συμβιώνουν. Να δέχονται ο ένας την παρουσία του άλλου, χωρίς να ενοχλούνται και χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται. Απλά πράγματα. Και γι' αυτό πολύ δύσκολα στην εφαρμογή. Δεν έχει μάθει - και δεν θέλει - να απλοποιεί ο άνθρωπος. Προτιμάει να μπερδεύει και να μπερδεύεται. Για να μην είναι κανένας υπεύθυνος για τίποτε.

Επιτέλους!

Μη το βλέπουμε αστείο. Λύνονται πολλά προβλήματα στον έλεγχο διαβατηρίων. Και - το σπουδαιότερο - προάγεται η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων. Δεν θα είμαστε απλά ίσοι μεταξύ μας, αλλά θα είμαστε ίδιοι, ολόιδιοι. Πρέπει μόνο να βρεθεί κάποιος τρόπος να μη χανόμαστε. Να μη διαλυθούν οικογένειες από άπλωμα χεριού σε λάθος άτομο.

Περί τίνος πρόκειται, αν δεν απατάστε;

Από περσινό πρόχειρο διαγώνισμα σε Ολλανδικό σχολείο (πρώτη δημοτικού):

Περί τίνος πρόκειται, αν δεν απατάστε; Να τσεκάρετε τις σωστές απαντήσεις για τις φωτογραφίες Φ1 και Φ2. Έχετε στη διάθεσή σας 30''.
Το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100%. Για τη φωτογραφία Φ2, όλες οι απαντήσεις θεωρήθηκαν σωστές.