Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το παρόν

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ambrose, χρόνος είναι η αέναη μετάβαση απ' την ελπίδα στην απογοήτευση. Οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα θέση.

Οι δουλειές του σπιτιού

Είναι αλήθεια ότι η ζωή είναι λίγη και τα πιάτα πολλά. Οπωσδήποτε κάποιος πρέπει να τα πλύνει, αλλά η υποχρέωση δεν είναι ικανή να καταστήσει τη διαδικασία ευχάριστη. Ζητείται λοιπόν ήρωας. Αν τον βρεις, μη διαπράξεις το σφάλμα - ή μάλλον τη μαλακία - να τον αφήσεις. Ο υλικός πολιτισμός λειτουργεί εις βάρος του ηρωισμού και οι ήρωες λιγοστεύουν, την ίδια στιγμή που τα άπλυτα αυξάνονται.

Ασφαλώς περισσότερο


Μιλώ γι' αυτά

Είχαν άλλο νόημα - κάποτε - οι περιηγήσεις στα ουζερί του Αγρινίου. Εμπεριείχαν στοιχεία φιλοσοφικής αναζήτησης και ποιητικής αποπλάνησης.
Μα πώς γίνεται να γράφεις ύμνους για τον έρωτα υπό την επήρεια ούζου; Δεν ξέρω, δεν υπήρξα ποιητής. Το οινόπνευμα μπορεί να με κάνει λίγο φιλόσοφο, μάλλον της σχολής των κυνικών, ποιητή όχι. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κι εκείνοι που δίνουν άλλο νόημα στην ουζοποσία. Ή τουλάχιστον υπήρχαν.
Πολλά τα νυχτερινά επεισόδια της ζωής, τριάντα δύο πρόλαβε να καταγράψει ο Γιάννης. Αναρωτιέμαι πόσα ακόμα θα κατέγραφε, αν δεν έφευγε τόσο νωρίς.