Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Γιατί πνίγονται;

Γνωστή οικογένεια τίμιων επιχειρηματιών, μόλις παρέλαβε τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ. Ο ψηλός ασχολείται και με την πολιτική.
Ο ΕΝΦΙΑ, αφού καταργήθηκε προεκλογικά, επανήλθε αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως άλλωστε και τα μνημόνια, τα οποία, αφού ξεσκίστηκαν προεκλογικά, ως εκ θαύματος εμφανίστηκαν σώα και αβλαβή αμέσως μετά τις εκλογές. Όπως και πολλά άλλα. Τα διόδια, για παράδειγμα, τα οποία προεκλογικά ήταν αμαρτία να πληρώνονται, μετεκλογικά μετατράπηκε σε σοβαρό αμάρτημα το να μην πληρώνονται.
Νεοελληνικές ιστορίες πολιτικής παράνοιας. Μόνο και μόνο για την εξουσία και το βόλεμα. Τίποτε άλλο. Καμία σοβαρότητα, κανένα σχέδιο, με το αίσθημα ευθύνης στο μείον άπειρο και δέκα μέτρα παρακάτω. Και να προσπαθούν να σε πείσουν ότι το καράβι που βουλιάζει δεν είναι καράβι αλλά πυρηνικό υποβρύχιο σε φάση κατάδυσης. Τότε γιατί πνίγονται οι επιβάτες, γαμώ το κέρατο της Αμάλθειας; Τους έφτασε το τσίπουρο μέχρι το λαιμό;
Μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου όποτε θέλεις. Δικό σου είναι. Αλλά για να πουλήσεις το σπίτι του αλλουνού, κάτι που δεν σου ανήκει, πρέπει πρώτα να έχεις πουλήσει τη συνείδησή σου. Κι όταν η συνείδησή σου πάψει να σου ανήκει, είσαι ικανός για όλα όσα θέλουν από σένα οι αγοραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου