Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Γάτος το Γενάρη;

Η ερωτική πράξη στο βασίλειο των ζώων δεν αποτελεί καθόλου, μα καθόλου εύκολη υπόθεση. Κι αυτό διότι δεν γίνεται για διασκέδαση, δεν γίνεται για να περάσει η ώρα, ούτε για να βγάλεις λεφτά, ούτε για να δείξεις πόσο άντρας ή πόσο γυναίκα είσαι. Γίνεται για έναν και μόνο λόγο, κι αυτός είναι η αναπαραγωγή.
Η ερωτική επιθυμία, στην οποία είναι αδύνατο ν' αντισταθεί ο γάτος, είναι το τέχνασμα της φύσης για να εξασφαλίσει τη διαιώνιση του είδους. Κι επειδή η φύση θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αρπάζει το γάτο απ' τα παπάρια, τον τρέχει πάνω-κάτω, πέρα-δώθε, και τον αναγκάζει να δίνει και να τρώει πολύ ξύλο, στην προσπάθεια να επικρατήσει μεταξύ των επίδοξων εραστών και να κατακτήσει το προνόμιο - έτσι το βλέπει - να γίνει η πρώτη επιλογή της πολύφερνης ψιψίνας. Η οποία - στο μεταξύ - παρακολουθεί με μπλαζέ ύφος τις ομηρικές μάχες, σαν την ωραία Ελενίτσα στην κορυφή του κάστρου της Τροίας, και αναμένει την έκβαση για ν' αποφασίσει ποιος θα γίνει ο μπαμπάς των παιδιών της.
Όποιος λοιπόν θα ήθελε να είναι "γάτος το Γενάρη", ας το ξανασκεφτεί. Ο γάτος το Γενάρη τραβάει μεγάλο κάρο για να καταφέρει να συνευρεθεί ερωτικά με τη γάτα. Κι αν το καταφέρει τελικά, πριν μεταφερθεί επειγόντως - ενδεχομένως και σε κρίσιμη κατάσταση - στο πλησιέστερο κέντρο ταχείας αποκατάστασης ταλαιπωρημένων εραστών (ο φίλος μου ο Λάμπρος διαθέτει ειδική μονάδα επί τούτου). Δεν παίρνει ο γάτος τη γάτα στο κινητό, ούτε στέλνει sms "Μωρό μου, είσαι έτοιμη; Θα περάσω σε 15' να σε πάρω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου